ove-opmeer.nl

Hartelijk welkom bij het
Opmeers Vocaal Ensemble

Hartelijk welkom bij het
Opmeers Vocaal Ensemble

In onze nieuwsbrieven, stellen onze leden zich aan u voor. In onze laatste nieuwsbrief was het de beurt aan:

Emilie Valkering

Wie is Emilie Valkering?
Ik ben vlak na de oprichting bij het OVE gekomen. Ik kan mij nog goed herinneren hoe ik als groentje van de groep met knikkende knieën, Rudolph the red nosed reindeer stond te zingen in een bejaardenhuis. Ik weet niet of het lied of het trillen indruk had gemaakt, maar jaren later werd ik op de markt in Schagen aangesproken door een dame die mij nog herkende. Na een aantal jaar heb ik het ensemble vanwege een druk gezin met vier dochters, een studie en baan verlaten. Wat was ik blij toen Joke weer voor mijn deur stond om mij te vragen terug te komen bij het ensemble. Ik zong weer met enthousiasme. Helaas moest ik door ziekte het ensemble weer verlaten. Maar ik ben terug! Dankzij hulp binnen de groep kan ik (meestal) weer mee doen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik het zingen weer op kan pakken. Naast het zingen doe ik aan yoga, zwem ik in de zomer in het buitenbad en speel ik graag een potje tennis. Ik geniet van de gezelligheid met mijn dochters en kleinkinderen en afspreken met vriendinnen en hou van wandelen, zeilen en reizen maken met mijn vriend.
Welk boek of film is je bij gebleven? My sisters Keeper. Een dramafilm, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, over een meisje dat werd geboren om beenmerg aan haar zus af te staan.
                                                              Wat zou je graag je jongere “ik” meegeven: De wereld ligt aan je voeten, ga het avontuur aan en geniet!

* Aan wie geef je dit stokje door? Aan alt Joke

Wie is Linda Braakman?
Muziek loopt al van jongs af aan als een rode draad door mijn leven. Mijn ouders, Piet en Ria Braakman, hebben jarenlang gezongen bij Operettevereniging Zang en Vriendschap en het Langedijker Cabaret. Vaak werd er aan de piano gerepeteerd en traden ze in het weekend op. Ik ben met muziek begonnen op de muziekschool, had pianoles en zong in het kinderkoor in de kerk. Nu zing ik in het Bonifatiuskoor in Spanbroek en bij het OVE. Wat het zo bijzonder maakt is dat mijn moeder ook vele jaren bij het OVE heeft gezongen en ik nu op haar plaats in het koor sta tussen Tiny en Sandra. Ook geniet ik enorm van de repetities en de mooie muziekstukken. Naast het zingen vind ik het heerlijk om met vriendinnen af te spreken, te wandelen met mijn Duitse herder Memphis, te sporten, hard te lopen en latin dansen in het Dames Showteam bij Dansschool Verbiest.
Welk boek of film is je bij gebleven? Ik hou van misdaadromans en van Britse detectiveseries. Éen film is me altijd bijgebleven namelijk Les un et les autres over het leven van 4 families met verschillende nationaliteiten( Frans, Russisch, Duits en Amerikaans) met een passie voor muziek en dans tijdens de Tweede wereldoorlog.
Wat zou je graag je jongere “ik” meegeven: Geloof in jezelf en geniet! Elke dag is een kadootje!

* Aan wie geef je dit stokje door? Aan alt Emilie

Wie is Klaas Laan?
Drie jaar zing ik nu bij het OVE en het voelt nog steeds alsof ik nog maar net begonnen ben. Vier jaar terug verruilden wij het mooie Amsterdam voor Spanbroek, waar onze dochter me op een mooie kleine woning wees in mijn geboortestreek West Friesland. In Amsterdam zong ik bij het Vincentiuskoor, klassieke werken, kerkmuziek, gregoriaans en modernere stukken. En de nadruk lag vooral op de koorklank. Maar ja, toen ging ik dus verhuizen. En omdat ik niet zonder zingen kan, zing ik nu bij het OVE en het Bonifatiuskoor. Als leerkracht basisonderwijs werk ik nog met veel plezier twee dagen. Daarnaast is er dus tijd voor de kleinkinderen, golfen, hardlopen, cultuur, zingen, mijn vrouw, koken en zoveel andere dingen die het leven leuk maken.

Vragen aan Klaas: Wat zou je je jongere “ik” willen meegeven? Leer een instrument bespelen. Bij mij is het beperkt gebleven tot blokfluit. Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? Het boek: Sapiens van Yuval Harari. Het geeft een andere kijk op de geschiedenis van de mensheid.

Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? Film: ik heb genoten van Elvis, met Tom Hanks in de rol van zijn manager. Die heeft hem ver gebracht, maar waarschijnlijk had Elvis met een andere manager nog mooiere muziek gemaakt.

* Aan wie geef je dit stokje door? Aan sopraan Linda Braakman

Wie is Sandra van Soesbergen?

Ik ben Sandra van Soesbergen en woon  samen met mijn man Marco en onze 3 kinderen Lauri, Jorn en Milan op een boerderij in Wieringerwerf. Ik werk met veel plezier als gespecialiseerd longverpleegkundige bij Omring thuiszorg. Vroeger bij ons thuis stond de muziek centraal. Samen met mijn twee zussen zong ik eerst bij het kinderkoor en daarna bij het jongerenkoor. Ik heb heel wat jaren bugel gespeeld bij de fanfare en speelde samen met mijn ouders en later ook met Lauri in operettes en musicals. Het samen zingen en muziek maken is het leukste wat er is en gebeurt nu ook weer in ons eigen gezin. Ik mag al 18 jaar deel uit maken van het OVE en zing daarnaast nog samen met mijn schoonzus Jenneke als duo Zus&Zo.  

Vragen aan Sandra:
Wat zou je je jongere “ik” meegeven? Geloof in jezelf en geniet van het goede wat op je pad komt. Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? De film: Dances with wolves en het boek: De kracht van het nu, van Eckhart Tolle.

* Aan wie geef je dit stokje door? Aan tenor Klaas Laan

Wie is Jos van der Lubbe?
Ik ben Jos van der Lubbe. Geboren in Den Haag maar al 35 jaar inwoner van Alkmaar. Ik ben altijd actief geweest als financieel medewerker, de langste tijd bij het Nutsbedrijf dat begon als Gasbedrijf KNH, via ENW naar Nuon/Alliander. Na mijn pensionering verdeel ik mijn tijd als vrijwilliger op een taalschool als les- assistent en als gastheer in het Stedelijk museum Alkmaar en de Grote kerk. In die laatste mag ik ook rondleidingen geven. Daarnaast is er genoeg ruimte om onze 4 kleinkinderen bezig te houden. Bij toeval kwam ik in contact met Joke Oud en nu zing ik alweer voor het achtste jaar bij het OVE. Dat zingen begon al op mijn 10e jaar op een parochieel jongenskoor. Misschien dat ik daardoor graag missen zing.


Vragen aan JOS:

Wat zou je je jongere “ik” meegeven? Net als Harrie zou ik graag een instrument hebben leren spelen.
Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? Boeken van Stephen King en Tolkien en de filmserie Band of Brothers.


* Aan wie geef je dit stokje door?
Aan sopraan Sandra van Soesbergen.

Wie is Harrie Bakker?
Ik ben gepensioneerd machinemonteur, en nog twee dagen per week actief als een soort conciërge. Verder hebben we een
deel van een boerderij kunnen kopen in Spierdijk, deze wordt momenteel verbouwd en doen we sommige dingen zelf. Als er tijd over is (er zijn ook
nog 7 kleinkinderen waar we vaak op passen), knutsel ik aan (oude) motoren en maak ik meubeltjes en zo van hout. Ik ben bij het OVE omdat het een ambitieus en enthousiast koor is, en de muziekstijl staat me (meestal) aan. Het liefst zing ik opera (Italiaans) en stukken van o.a. Wagner, Fauré, Saint Seans, Verdi. Handle spreekt me minder aan ivm de hoogte….het is vaak erg hoog voor een 2e tenor.


Vragen aan Harrie:

Welk talent zou je graag bezitten? Pianospelen, dat helpt ook bij het instuderen van onze muziek.

Wat zou je je jongere ik meegeven? Leer een instrument spelen; het geeft zoveel plezier en verruiming in je leven.

Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? De Deer Hunter; goed verhaal, mooie muziek!

* Aan wie geef je dit stokje door? Aan Jos van der Lubbe, een van onze bassen.
Houdt deze pagina in de gaten! Wordt vervolgd….