ove-opmeer.nl

Hartelijk welkom bij het
Opmeers Vocaal Ensemble

Hartelijk welkom bij het
Opmeers Vocaal Ensemble

In onze nieuwsbrieven, stellen onze leden zich aan u voor. In onze laatste nieuwsbrief was het de beurt aan:

Willemijn Groot

Wie is Willemijn Groot?

Ik ben getrouwd met Marco en wij wonen in sint Pancras. samen hebben wij 4 kinderen. Marco is mijn meest trouwe fan bij al mijn zangactiviteiten. Hij is aanwezig bij alle concerten en steunt en stimuleert mij in de keuzes die ik daarin maak. Samen golfen we graag en zitten we graag op onze racefietsen. Ik ben op mijn 19e jaar begonnen met zanglessen bij José Jonkers. Zij heeft mij geïntroduceerd bij het OVE waar ik inmiddels bijna 30 jaar tussen de sopranen mag staan. In de beginjaren bij het OVE, zong ik ook bij de operettevereniging ‘Zang & Vriendschap’ uit Opmeer, wat ik later inruilde voor operettegezelschap ‘Odeon’ in Alkmaar. al die jaren mocht ik ook deel uitmaken van het vrouwenensemble van het West-Fries mannenkoor. de operette en het vrouwenensemble zijn alweer ruim tien jaar uit mijn zangleven. Sinds vorig jaar ben ik lid geworden van het Nederlands Concertkoor. Met dit koor mag ik optreden in grote producties, met grote orkesten, op beroemde locaties en met diverse dirigenten. Zingen in dit koor geeft me veel nieuwe inzichten, en veel inspiratie. Dit koor is een welkome aanvulling naast het voor mij zeer warme, hoogstaande, fantastische OVE. Het OVE is voor mij, naast een fantastisch muzikale groep, ook een heel belangrijke vriendengroep. In moeilijke tijden heeft het OVE mij altijd omarmd, gesteund en mij ruimte gegeven. Muziek verbroedert en het hebben van een goede onderlinge band is daarbij zeer waardevol.

Welk boek of film is je bijgebleven? Ik hou van thrillers maar onlangs las ik ‘de knikkers’ van Quadir (Quadir, Nadery & Leo Bormans), het is een totaal ander genre en ik krijg het niet meer uit mijn hoofd.

Wat zou je graag je jongere “ik” meegeven? Geloof in jezelf en jaag je droom achterna.

 

* Aan wie geef je dit stokje door? Ik geef het stokje aan onze tenor, Evert spoelder

Wie is Chris van Saarloos?

Ik ben geboren in Dinteloord en in 1958 in Abbekerk komen wonen. We kregen drie kinderen waarvan er twee ook van muziek hun hobby maakten. Van jongs af was ik geïnteresseerd in theater en muziek. Mijn vrouw en ik gingen al snel naar een gemengd koor in Abbekerk. Toen mijn broer als voorzitter stopte, heb ik dat van hem overgenomen. We gaven per jaar een paar zanguitvoeringen en om die concerten interessant te maken voor publiek schreef ik revue ’s met koorwerken schetsjes en solonummers. We hadden veel succes, maar toen de

ideeën uitgeput raakten werd de romantiek van de operette interessant. Eerst schoorvoetend met gehuurde decors uit Amsterdam maar later ben ik me gaan toeleggen op het maken van complete decors. Achterdoeken, zetstukken en attributen maakten we zelf. Vele operettes zijn opgevoerd. Zevenentwintig jaar ben ik voorzitter geweest van deze club. Prachtig om te doen, maar operette is een muzikaal moeilijk vak. We gingen dan vaak luisteren naar het Opmeers Vocaal Ensemble en ontdekten daar het hogere niveau van amateurzangers. José Jonkers, een zangpedagoge, had dit ensemble met haar leerlingen opgericht en dat klonk behoorlijk goed. Daar wilde ik wel bij zingen. Ik heb mijn zanglessen bij José vervolgd en na een week of zes vroeg ze of ik bij het OVE wilde komen zingen. Precies wat ik wilde en zo begon mijn leven bij het

ensemble. Verder heb ik nog tien jaar gezongen bij operettevereniging Czaar Peter in Zaandam en zo nu en dan een rol als gast bij een andere verenging. Met veel genoegen heb ik ook vijfentwintig jaar toneelverenging Nieuw Leven uit de Goorn geregisseerd.

Welk boek of film is je bijgebleven? Het boek “ Roots” en de film “Schindler’s List” .

Wat zou je graag je jongere “ik” meegeven? We hadden thuis een piano , waarom heb ik daar niet op leren spelen.

 

* Aan wie geef je dit stokje door? Ik geef het stokje aan onze sopraan Willemijn Groot

Wie is Joke?
Mijn naam is Joke Oud-snoek.
Getrouwd met Piet, moeder van 3 kinderen en super trotse oma van 6 prachtige kleindochters. Mijn gezin is mijn alles, ze staan op nummer 1! In mijn jeugd was er al veel muziek en ik kreeg de kans om naar de muziekschool te gaan. ik zong graag met mijn 2 zusjes, en broer Sjaak begeleide ons op gitaar. Zó zongen we al heel jong is de kerk als “de Snoekies“.
Ik werd lid van operette-vereniging ‘zang & vriendschap’ uit Opmeer. En zo ontdekte ik, dat de wereld van de muziek groter is dan het zingen in een familieband. En ben daarom zanglessen gaan volgen. Ik zing graag musical, Nederlandse liedjes, maar vooral opera vind ik geweldig. Ik zing daarom met heel veel plezier in het Opera kwartet ‘Bella Cantara’. ik ben al 35 jaar (vanaf de oprichting) lid van het Opmeers Vocaal Ensemble. Ook denk ik met heel veel plezier terug aan die tijd dat ik diverse jaren samen zong met het West-Fries Mannenkoor. Wat ik ook heel graag doe zijn muzikale middagen verzorgen voor o.a. ‘De zonnebloem’.
Zingen maakt mij gelukkig, ik kan er al mijn gevoelens in kwijt.
Ik houd ervan de luisterende mensen ‘mee te nemen’ in het verhaal, en mijn gevoel over te brengen op de mensen in de kerk of zaal. Vaak kijk ik de mensen aan, en als ik deze dan zie glimlachen en genieten, dan denk ik: YES! Een lied klink pas écht mooi als je het met anderen kunt delen!
Welk boek of film is je bij gebleven? Ik hou van trillers o.a. Tess Gerittsen en de film The Green Mile.
Wat zou je graag je jongere “ik” meegeven: Neem pianoles, als je iets heel graag wilt lukt het ook!!

* Aan wie geef je dit stokje door? Ik geef het stokje aan onze bas, Chris van Saarloos

Wie is Linda Braakman?
Muziek loopt al van jongs af aan als een rode draad door mijn leven. Mijn ouders, Piet en Ria Braakman, hebben jarenlang gezongen bij Operettevereniging Zang en Vriendschap en het Langedijker Cabaret. Vaak werd er aan de piano gerepeteerd en traden ze in het weekend op. Ik ben met muziek begonnen op de muziekschool, had pianoles en zong in het kinderkoor in de kerk. Nu zing ik in het Bonifatiuskoor in Spanbroek en bij het OVE. Wat het zo bijzonder maakt is dat mijn moeder ook vele jaren bij het OVE heeft gezongen en ik nu op haar plaats in het koor sta tussen Tiny en Sandra. Ook geniet ik enorm van de repetities en de mooie muziekstukken. Naast het zingen vind ik het heerlijk om met vriendinnen af te spreken, te wandelen met mijn Duitse herder Memphis, te sporten, hard te lopen en latin dansen in het Dames Showteam bij Dansschool Verbiest.
Welk boek of film is je bij gebleven? Ik hou van misdaadromans en van Britse detectiveseries. Éen film is me altijd bijgebleven namelijk Les un et les autres over het leven van 4 families met verschillende nationaliteiten( Frans, Russisch, Duits en Amerikaans) met een passie voor muziek en dans tijdens de Tweede wereldoorlog.
Wat zou je graag je jongere “ik” meegeven: Geloof in jezelf en geniet! Elke dag is een kadootje!

* Aan wie geef je dit stokje door? Aan alt Joke

Wie is Klaas Laan?
Drie jaar zing ik nu bij het OVE en het voelt nog steeds alsof ik nog maar net begonnen ben. Vier jaar terug verruilden wij het mooie Amsterdam voor Spanbroek, waar onze dochter me op een mooie kleine woning wees in mijn geboortestreek West Friesland. In Amsterdam zong ik bij het Vincentiuskoor, klassieke werken, kerkmuziek, gregoriaans en modernere stukken. En de nadruk lag vooral op de koorklank. Maar ja, toen ging ik dus verhuizen. En omdat ik niet zonder zingen kan, zing ik nu bij het OVE en het Bonifatiuskoor. Als leerkracht basisonderwijs werk ik nog met veel plezier twee dagen. Daarnaast is er dus tijd voor de kleinkinderen, golfen, hardlopen, cultuur, zingen, mijn vrouw, koken en zoveel andere dingen die het leven leuk maken.

Vragen aan Klaas: Wat zou je je jongere “ik” willen meegeven? Leer een instrument bespelen. Bij mij is het beperkt gebleven tot blokfluit. Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? Het boek: Sapiens van Yuval Harari. Het geeft een andere kijk op de geschiedenis van de mensheid.

Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? Film: ik heb genoten van Elvis, met Tom Hanks in de rol van zijn manager. Die heeft hem ver gebracht, maar waarschijnlijk had Elvis met een andere manager nog mooiere muziek gemaakt.

* Aan wie geef je dit stokje door? Aan sopraan Linda Braakman

Wie is Sandra van Soesbergen?

Ik ben Sandra van Soesbergen en woon  samen met mijn man Marco en onze 3 kinderen Lauri, Jorn en Milan op een boerderij in Wieringerwerf. Ik werk met veel plezier als gespecialiseerd longverpleegkundige bij Omring thuiszorg. Vroeger bij ons thuis stond de muziek centraal. Samen met mijn twee zussen zong ik eerst bij het kinderkoor en daarna bij het jongerenkoor. Ik heb heel wat jaren bugel gespeeld bij de fanfare en speelde samen met mijn ouders en later ook met Lauri in operettes en musicals. Het samen zingen en muziek maken is het leukste wat er is en gebeurt nu ook weer in ons eigen gezin. Ik mag al 18 jaar deel uit maken van het OVE en zing daarnaast nog samen met mijn schoonzus Jenneke als duo Zus&Zo.  

Vragen aan Sandra:
Wat zou je je jongere “ik” meegeven? Geloof in jezelf en geniet van het goede wat op je pad komt. Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? De film: Dances with wolves en het boek: De kracht van het nu, van Eckhart Tolle.

* Aan wie geef je dit stokje door? Aan tenor Klaas Laan

Wie is Jos van der Lubbe?
Ik ben Jos van der Lubbe. Geboren in Den Haag maar al 35 jaar inwoner van Alkmaar. Ik ben altijd actief geweest als financieel medewerker, de langste tijd bij het Nutsbedrijf dat begon als Gasbedrijf KNH, via ENW naar Nuon/Alliander. Na mijn pensionering verdeel ik mijn tijd als vrijwilliger op een taalschool als les- assistent en als gastheer in het Stedelijk museum Alkmaar en de Grote kerk. In die laatste mag ik ook rondleidingen geven. Daarnaast is er genoeg ruimte om onze 4 kleinkinderen bezig te houden. Bij toeval kwam ik in contact met Joke Oud en nu zing ik alweer voor het achtste jaar bij het OVE. Dat zingen begon al op mijn 10e jaar op een parochieel jongenskoor. Misschien dat ik daardoor graag missen zing.


Vragen aan JOS:

Wat zou je je jongere “ik” meegeven? Net als Harrie zou ik graag een instrument hebben leren spelen.
Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? Boeken van Stephen King en Tolkien en de filmserie Band of Brothers.


* Aan wie geef je dit stokje door?
Aan sopraan Sandra van Soesbergen.

Wie is Harrie Bakker?
Ik ben gepensioneerd machinemonteur, en nog twee dagen per week actief als een soort conciërge. Verder hebben we een
deel van een boerderij kunnen kopen in Spierdijk, deze wordt momenteel verbouwd en doen we sommige dingen zelf. Als er tijd over is (er zijn ook
nog 7 kleinkinderen waar we vaak op passen), knutsel ik aan (oude) motoren en maak ik meubeltjes en zo van hout. Ik ben bij het OVE omdat het een ambitieus en enthousiast koor is, en de muziekstijl staat me (meestal) aan. Het liefst zing ik opera (Italiaans) en stukken van o.a. Wagner, Fauré, Saint Seans, Verdi. Handle spreekt me minder aan ivm de hoogte….het is vaak erg hoog voor een 2e tenor.


Vragen aan Harrie:

Welk talent zou je graag bezitten? Pianospelen, dat helpt ook bij het instuderen van onze muziek.

Wat zou je je jongere ik meegeven? Leer een instrument spelen; het geeft zoveel plezier en verruiming in je leven.

Welke film of boek heeft veel indruk op je gemaakt? De Deer Hunter; goed verhaal, mooie muziek!

* Aan wie geef je dit stokje door? Aan Jos van der Lubbe, een van onze bassen.
Houdt deze pagina in de gaten! Wordt vervolgd….